leidingswerken

Een badkamer herinrichten wil meestal ook zeggen dat de oude leidingen vervangen worden. Dat is zeker aan te raden als de leidingen toch blootgelegd worden of als de verschillende meubels (bad, wastafel, toilet,...) een nieuwe locatie krijgen. Daarbij bekijken wij natuurlijk vooraf de mogelijkheden, want bijvoorbeeld de looprichting van de balken en de aanwezigheid van holle tussenwanden bepalen hoe en waar we de leidingen zullen plaatsen.

We gaan, zoals men zegt, 'al een tijdje mee' en daardoor weten we intussen welke materialen een geschikte levensduur hebben. Daarom kiezen we voor wateraanvoer, waterafvoer, collectoren en verwarming materialen waar wij goede ervaring én een goed gevoel mee hebben. Samen met ons gevoel voor afwerking en esthetiek vormt onze technische en materialenkennis een geheel dat ons toelaat u de nodige garanties te geven.

waterbehandeling

De term 'kwaliteit van het water' wordt tegenwoordig snel in de mond genomen. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Water hoort niet enkel goed te smaken, maar dient ook gezond te zijn - zowel voor u als voor de leidingen en de technische installatie.

Het plaatsen van de nodige filters om eventuele verontreinigingen tegen te houden is een goede start. Zo krijgt u geen vreemde deeltjes in uw drinkwater en worden de soms gevoelige onderdelen van de machines gespaard van elementen die verstoppingen of beschadigingen kunnen veroorzaken.

Een waterverzachter heeft zeker zijn nut afhankelijk van de hardheid (aanwezige kalk) van het leidingwater. Maar ook de noodzaak van spoelsystemen en doseersystemen moet bekeken worden.

I

regenwater installatie

Met een regenwaterinstallatie kan u de kosten voor drinkwater tot ongeveer de helft terugdringen. Goed voor het milieu (u verbruikt de helft minder water) én goed voor uw huishoudbudget! Een regenwaterinstallatie laat u namelijk toe regenwater te gebruiken voor die taken of toestellen die geen drinkwater behoeven: toilet, wasmachine en watervoorziening voor planten vormen een goed voorbeeld. Wist u trouwens dat regenwater minder kalk bevat en u dus meteen ook kan besparen op wasmiddel voor uw wasmachine? En dat de toestellen die regenwater gebruiken dus minder last hebben van kalkafzetting en dus mogelijk een langer leven tegemoet gaan?

Om al deze (en nog veel meer) redenen wordt de investering in een regenwaterinstallaties gedeeltelijk terugbetaald via subsidies. Ook in uw eigen regio kunnen er extra subsidies toegekend worden.

In essentie zijn er twee onderdelen voor een regenwaterinstallatie: de regenwaterput om het water op te slaan en de pompinstallatie om het water in uw leidingen te pompen. Gezien we ook in onze streken soms periodes van minimale regenval kennen dient er steeds een leiding aanwezig te zijn om gewoon leidingwater in het systeem te laten vloeien. Onze keuze valt daarbij meestal voor een volautomatisch systeem, waarbij de aanwezige regenwatervoorraad automatisch aangevuld wordt met leidingwater als de voorraad op raakt. Goed voor het milieu én goed voor uw comfort!

kraanwerk

Bij de inrichting van uw badkamer dient u een keuze te maken binnen een uitgebreid gamma van kranen. Gezien hun levensduur kunnen wij enkel adviseren om steeds kranen te kiezen die uitgerust zijn met keramische schijven. Deze gaan kalkafzetting tegen en verzekeren een regelmatige straal. Elk apparaat heeft zo zijn eigen type kraan. We denken hierbij ook aan thermostatische kranen, die ervoor zorgen dat de gekozen temperatuur aangehouden wordt, ook als iemand elders in huis een kraan opendraait.

wasbakje

Dient meestal enkel te voorzien in koud water. Er wordt gekozen voor een klein kraantje met een korte uitloop, recht of gebogen. Het handwasbakje is meestal klein van formaat en we adviseren een kraantje dat makkelijk te doseren is, zodat een sterke straal geen spatten veroorzaakt.

wastafel

Bij de wastafel is men nu zowat helemaal afgestapt van de afzonderlijke kranen voor koud en warm water. Mengkranen bieden een stuk meer comfort.

gewone mengkraan

Deze kraan is voorzien van twee grepen: een voor warm en een voor koud. Daarmee wordt debiet en temperatuur geregeld.

eengreepsmengkraan

Dit is een kraan die u met één hand kan bedienen. U beweegt ze van links naar rechts om de temperatuur te kiezen en van boven naar onder om het debiet te regelen.

driegatsmengkraan

Het mengsysteem wordt hierbij onder het oppervlak van het meubel weggewerkt. Grepen en uitloop worden apart op het oppervlak gemonteerd.

bad

muurmengkraan

Met één of twee grepen als geheel op de muur gemonteerd, eventueel met uitgang voor een doucheslang.

thermostatische muurmengkraan

Afzonderlijke regeling voor debiet en temperatuur.

inbouw muurmengkraan

Het mengsysteem wordt hierbij achter de wand weggewerkt. Greep en uitloop worden op de wand gemonteerd. Kan van het thermostatische type zijn.

meergatsmengkraan

Het mengsysteem wordt hierbij onder het oppervlak van het meubel weggewerkt. Greep en uitloop worden op het oppervlak gemonteerd. Een vierde gat kan voorzien in een sproeier.

douche

muurmengkraan

Voorzien van één of twee grepen, eventueel thermostatisch.

ingebouwde muurkraan

Al of niet thermostatisch. De leiding voor de sproeier wordt hierbij weggewerkt achter de wand en de sproeier wordt vast gemonteerd.

sproeiers

Bij de installatie in douches denken we ook aan de sproeiertypes: regenstraal, soft straal, massagestraal of monostraal. De meeste douches en sproeiers zijn momenteel uitgerust met een onderhoudsysteem dat de kalk verwijdert. Afhankelijk van uw voorkeur kan u tevens kiezen voor een vaste douchekop, een verstelbare douchestang (voor groot en klein) of een douchewand voorzien van douchekop(pen) en eventueel zijsproeiers. Deze zijsproeiers kan u ook los laten installeren.

wc, douche, bad, wasbak, ...

Daar draait het in een badkamer natuurlijk om : de badkuip, de (inloop)douche, het toilet en de wastafel. Keuze te over in allerlei stijlen. U kan terug gaan naar vervlogen tijden met vrijstaande Victoriaanse gietijzeren baden op kunstig versierde voetjes, kiezen voor een cottage stijl of gaan voor een modern-strakke sobere inrichting. Of elke meng- of tussenvorm. Voor iedereen wat wils is wellicht de sleuteluitspraak en u doet er dan ook goed aan om rond te neuzen in onze collectie catalogi. Net omwille van het rijke aanbod zijn die ontzettend overzichtelijk gemaakt en vindt u gegarandeerd uw 'beste keuze'.

wellness

U wil uw badkamer voorzien van absolute wellness? Dan schuiven we graag onze bubbelbaden naar voor. Voor ultiem comfort en genot worden deze zelfs op maat gemaakt, zodat bijvoorbeeld de jets op precies de bedoelde plaats uw lichaam verwennen. Bovendien bieden wij u aan om de baden uit te testen op locatie bij de fabrikant. Alleen zo kan u zeker zijn van de juiste keuze.

Een bubbelbad is uiteraard nog maar een begin. Wij hebben ook al ettelijke projecten in de vingers met stoomdouches, sauna, ...

bemeubeling

De meubels en omkasting van uw apparaten zijn natuurlijk in hoge mate bepalend voor de sfeer en het gebruiksgemak van uw badkamer. Bergruimte, practiciteit en looks dienen hand in hand te gaan. En toegegeven: ook daar leren wij van onze klanten. Al schotelen we u graag de mogelijkheden naar voor die de verschillende fabrikanten voorzien en die uw leven in en rond uw badkamer vergemakkelijken.